Liikunta on lääkettä - Yhdessä eteenpäin!

Liikunta virkistää, tuottaa mielihyvää ja onnistumisen kokemuksia ja on hyvä omaehtoisen hoidon ja kuntoutuksen menetelmä. Parkinsonin tautia sairastavalle aktiivinen liikunta muutamankin kerran viikossa ylläpitää lihaskuntoa ja vähentää jäykkyyttä sekä auttaa tasapainon hallintaan. 

Yhdessä liikkuminen sekä kisoihin ja liikuntatapahtumiin osallistuminen samanhenkisessä porukassa on liikunnan ohella mielen virkistymistä, eli vertaistukea parhaimmillaan. Parkkislaisten suosikkilajeja ovat keilaus, pukka ja pelkkis.

UPY:llä on Kampin liikuntakeskuksessa maanantaisin vakioaika klo 13-15, jossa voi harrastaa omaehtoista liikuntaa, 28.8.-18.12.2023. Osallistua voi oman kykynsä ja tarpeittensa mukaan. Toiminnan järjestämisestä vastaa vapaaehtoisten joukko, jotka samalla muodostavat vertaisohjaajaverkoston.

UPY:n liikuntakursseja ovat sovelletun tanssin kurssi Nina Krookin ohjaamana Kampin liikuntavuorolla, kuntonyrkkeilykurssi Ringside Clubin nyrkkeilijöiden ohjaamana Ruskeasuon liikuntahallilla, vesijumppa- ja toimintaterapiakurssit yhteistyössä Metropolia Ammattikorkeakoulun kanssa Myllypurossa sekä asahi-terveysliikuntakurssi Riaz Zabihianin ohjamana Lauttasaaren kirkon liikuntasalissa.

Säännöllisiä sauvakävelyjä Paloheinässä joka kuukausi ja talvisin murtomaahiihtoretki sekä keväisin liikuntapäivä vaihtuvalla teemalla.

Yhdistyksen kursseista ja liikuntatapahtumista ilmoitetaan Parkkis-lehdessä ja Tapahtumakalenterissa.

Parkinson liikuntavideot:

Liike on lääkettä (suomeksi) 

Motion är medicin (svenska) 

Motion is medicin (english)

Parkinson ja kuntonyrkkeily

Tulospalvelu:

Keilakisat